DTU Miljø er stærkt repræsenteret i ny EU-guide om nanomaterialer

torsdag 01 jun 17

Kontakt

Anders Baun
Professor
DTU Miljø
45 25 15 67

Det Europæiske Kemikalieagentur (ECHA) har netop publiceret nye retningslinjer for testning af nanomaterialer. De væsentligste retningslinjer er baseret på arbejde udført af DTU Miljø.

EU’s regulering af kemiske stoffer, REACH, skal sikre, at industriens anvendelse af kemikalier hverken er skadelig for vores sundhed eller miljø. En del af REACH retningslinjerne omhandler nanomaterialer, og den er netop blevet opdateret med bl.a. vejledninger i, hvordan testning af nanomaterialer for miljøeffekter bedst gennemføres.

DTU Miljøs projekt EnvNano, der er støttet af Det Europæiske Forskningsråd, har sat et stærkt aftryk på de nye retningslinjer. Eksempelvis er forskere fra DTU Miljø forfatter eller medforfattere på 9 af de 35 videnskabelige artikler, der er citeret i retningslinjerne for undersøgelse af mulige miljøeffekter af nanomaterialer. Ud af i alt 114 referencer er DTU Miljøs arbejde citeret 32 gange, hvilket gør gruppen til den mest citerede forskergruppe i retningslinjerne fra ECHA.

”Det er dejligt at se, at de væsentligste afsnit i de nye REACH retningslinjer for nanomaterialer er baseret på vores arbejde. Vi har gennem de senere år gjort en stor indsats på området, og det er naturligvis rart at se det anvendt i det europæiske arbejde med regulering af nanomaterialer,” siger professor Anders Baun, DTU Miljø.Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
http://www.env.dtu.dk/Om-os/Nyheder/Nyhed?id=83351939-090d-44b5-ad31-65bcee80bb52
23 JUNI 2018