Hjælp til at håndtere stigende antal miljødilemmaer

mandag 25 sep 17
|
af Mette Topp Hansen

Kontakt

Steffen Foss Hansen
Lektor
DTU Miljø
45 25 15 93

Hvad er værdien af en sjælden klokkefrø? Hvordan skal hensynet til miljøet veje i forhold til øget økonomisk vækst? Nyt online kursus fra DTU Miljø skal hjælpe myndigheder og virksomheder med at analysere komplekse miljøetiske dilemmaer og give dem de rette beslutningsværktøjer.  

Behovet for miljøetisk rådgivning er stigende. Politikere, myndigheder og interesseorganisationer står stadig oftere i situationer, hvor de skal tage stilling til udfordringer, der både har komplekse miljømæssige, sundhedsmæssige og samfundsmæssige aspekter. Oven i købet kan der være en betydelig videnskabelig usikkerhed forbundet med miljøproblemer, ligesom der er altid et stort element af etiske overvejelser involveret i beslutningsprocesserne, hvor konsekvenserne ikke altid kendes fuldt ud.

DTU Miljø tilbyder derfor et nyt internationalt online kursus i Miljømanagement og etik, som er målrettet bl.a. myndigheder, virksomheder og folk med at generel interesse for miljøet. Kurset klæder deltagerne på til at kunne analysere etiske udfordringer i forbindelse med miljøetiske dilemmaer – og anvende forskellige beslutningsværktøjer til miljømanagement og regulering af miljøet.

Internationalt tilbud
Det nye online efteruddannelsestilbud får et stærkt internationalt islæt, da det bliver udbudt gennem Coursera og udelukkende foregår på engelsk. Coursera er grundlagt af et par professorer på Stanford i 2012. I dag samarbejder de med 149 universiteter verden over om at tilbyde mere end 2.000 forskellige kurser.

”Vi er glade for at kunne tilbyde kurset i Miljømanagement og etik som en del af Couseras eksklusive kampagne #LearnActImpact, der har fokus på undervisning i værktøjer til at imødekomme nogle af verdens største problemer som miljø, social empowerment, mangfoldighed og integration,” siger lektor Steffen Foss Hansen, DTU Miljø, der står bag kurset.  

Miljømanagement og etik- kurset består af tre moduler, der introducerer miljøetik, miljøledelse af komplicerede problemstillinger, almindeligt anvendte miljøbeslutningsstøtteværktøjer som cost-benefit analyse og interessentanalyse og endelig miljøregulering og principper som command-and-control regulering og forsigtighedsprincippet. Undervisning og læring foregår on-line og består bl.a. af videoforelæsninger, quizzer, diskussionsoplæg og peer review-opgaver.

DTU Miljøs MOOC om Miljømanagement og Etik (https://www.coursera.org/learn/environmental-management-ethics)
Coursera #LearnActImpact kampagne(https://blog.coursera.org/introducing-learnactimpact-14-new-courses-empower-change-world/)
Du kan finde blogindlæg fra #LearnActImpact kampagnen her, Tweets her, Facebook indlæg her og LinkedIn indlæg her.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.