Østerild

Klagerne over Østerild er forstummet ifølge Dagbladet Information

tirsdag 22 aug 17

Kontakt

Peter Hjuler Jensen
Viceinstitutdirektør
DTU Vindenergi
46 77 50 37

Protesterne over placeringen af testcenteret for vindmøller i Østerild er væk, og at der blæser anderledes milde vinde i lokalområdet, når talen falder på vindmøllerne, skriver Information.

Da et flertal i Folketinget for syv år siden besluttede at rydde skov for at gøre plads til testcenteret for vindmøller i Østerild, var der omfattende protester. Røsterne kom fra lokale beboere, sommerhusejere, grønne organisationer og foreninger som fx Thyboer for Natur. Der var demonstrationer og happenings med aktivister, der slog lejr i plantagen, og som politiet måtte fjerne.

Nu er det som om, lokalområdet har taget testcenteret til sig.

Information har interviewet nogle af de lokale, der bor tæt på centeret. De beboere, avisen talte med, oplever ikke, at vindmøllerne generer dem. Den tidligere frygt for, at vindmøllerne ville komme til at påvirke fuglelivet har en ny rapport fra Naturstyrelsen aflivet. Den konkluderer, at vindmøllerne ikke har haft negativ indflydelse på trækfugle og flagermus.

Den positive stemning mærker også Poul Falk Nielsen, der er Forskningstekniker Hos DTU og som har sin daglige gang på testcentret. Han fortæller til Information, at folk bruger naturen omkring testcentret på cykel, til fods og på hesteryg. Og når han færdes i byen, oplever han, at folk generelt er positive. 

Borgerforeningen i Østerild arbejder i øjeblikket sammen med Naturstyrelsen på at få lavet en løbe- og cykelrute fra testcenteret til byen. Ønsket fra flere af de lokale beboere er at koble centeret tættere sammen med byen.

Testcenteret har 50.000 gæster om året. De kan se frem til et helt nyt besøgscenter, der åbner d.9. september i år. Læs mere om besøgscenteret her

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.