Vandforsyning i Bidibidi flygtningelejren. Fotograf: Iskandar Tange

Arriva støtter miljøforskning på DTU

onsdag 05 dec 18

Fakta om Arriva

Arrivas fokus på grøn omstilling gælder i hele forretningen:  • Arriva er operatør for ca. 500 DriveNow-biler, hvor ca. 300 af bybilerne kører på el • Arriva er operatør på linje 5C, som er CO2-neutrale, biogasdrevne busser • Fra 2019 erstattes dieselbusser med nye el-busser i København, Ballerup og Egedal • Fra 2020 erstatter fem nye el-havnebusser de eksisterende dieseldrevne i Københavns Havn

Arriva har valgt at støtte forskningen på DTU med en krone for hver togbillet, der bliver solgt i Arrivas app. Her kan man som noget nyt købe togbilletter til hele landet, uanset hvor man rejser fra og til, om passageren rejser med Arriva, DSB, andre togoperatører eller en kombination heraf.

DTU Miljø afgør selv, hvilke projekter, der skal støttes med de donerede midler, men det vil være naturligt at kigge på forskning, der bidrager til den grønne omstilling for transportsektoren.

”Vi glæder os til det nye samarbejde med Arriva. Det er vigtigt, at en privat aktør som Arriva bidrager til et bedre miljø, da vi ved, at transportsektoren er en vigtig aktør i den grønne omstilling. Støtten fra Arriva betyder, at vi i endnu højere grad kan forske i at udvikle nye teknologier til gavn for miljøet og det danske samfund”, siger direktør for DTU Miljø, Thomas H. Christensen.

Også Arriva ser frem til samarbejdet. 
”Efter regeringen har fremlagt sin klimaplan med store krav til fremtidens kollektive trafik, er fokus på klima og miljø blevet endnu mere vigtigt. Med DTU-samarbejdet cementerer vi vores position, som en ansvarlig og engageret aktør i arbejdet med den grønne omstilling”, siger Jens Boe Jacobsen, Business Development Direktør i Arriva. 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.env.dtu.dk/om-os/nyheder/Nyhed?id=%7B3E12295F-51AE-4327-BD34-BD0E4B1226D5%7D
17 AUGUST 2019