Forskere fra DTU Miljø er på togt med forskningsskibet DANA

Lauge Peter Westergaard Clausen

Nanna B. Hartmann
Seniorforsker

DTU Miljø er en del af forskningsprojektet ’MarinePlastic - Det danske center for forskning i plastik forurening i verdenshavene’, et 4-årigt samarbejde mellem 4 danske universiteter (Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Roskilde Universitet, DTU) og Nationalmuseet. I den sammenhæng er Sinja Rist og Lauge Clausen fra DTU Miljø lige nu ombord på forskningsskibet Dana i forbindelse med togtet MARPLAST. Formålet med MARPLAST er at etablere ny viden omkring forekomst og skæbne af mikroplast i de indre danske farvande. I løbet af denne uge sejler Dana fra Hirtshals, ned langs den jyske østkyst til Lillebælt, Storebælt og videre mod Sjællands Odde og Helsingør inden det igen sejler retur gennem Kattegat til Skagerrak og Hirtshals. På DTU Miljø vil vi efterfølgende undersøge hvordan sedimentlevende muslinger, indsamlet på togtet, optager forskellige former mikroplast.

27 NOVEMBER 2020