FOTO: Helle Arensbak, DANVA

DTU Miljø hædret med pris for sin ekspertise i spildevand

torsdag 14 nov 19
|

Kontakt

Claus Hélix-Nielsen
Professor, Institutdirektør
DTU Sustain
45 25 22 28

Årets BIOFOS Ressourcepris tilfaldt i år DTU Miljø for sit bidrag til at sikre Danmarks ekspertise inden for spildevandshåndtering.

Det blev DTU Miljø og instituttets dedikerede forskere, der i år løb med BIOFOS Ressourcepris, som hylder den ekstraordinære indsats. Det skete med den begrundelse, at DTU’s Institut for Miljøteknologi er med til at danne det solide fundament for Danmarks ekspertise i spildevandshåndtering

Instituttets medarbejdere har i høj grad har medvirket til Danmarks renommé på miljøområdet. Instituttet har taget det lange seje træk og gennem undervisning, forskning og samarbejde med industri og offentlige myndigheder udviklet viden, som i dag anvendes til etablering af nye og mere effektive løsninger på vandområdet i Danmark.

”Jeg blev både glad og stolt på alle mine kollegers vegne, da jeg fik at vide, at vi vandt prisen. Jeg ser det som et skulderklap til alle de gode aktiviteter og den ildhu, som vores forskere og undervisere lægger for dagen. Pengene fra prisen skal bruges til initiativer på instituttet, som yderligere kan styrke samarbejde på tværs af vores mange fagligheder inden for området,” siger institutdirektør Claus Hélix-Nielsen, som på instituttets vegne fik overrakt prisen ved Dansk Vand Konference i Aarhus den 12. november.

Digitalisering og udnyttelse af ressourcer

Claus Hélix-Nielsen og instituttets medarbejdere er optaget af, at den blå omstil-ling af hele vandsektoren er nødvendig for at nå i mål med den grønne omstil-ling.
Det indebærer bl.a. en bedre udnyttelse af digitaliseringspotentialet og ressourcerne i spildevand.

”I dag har sektoren et betydeligt fokus på biogas – men fremtiden kræver, at vi bliver endnu bedre til via ressourcegenindvinding at generere højværdi-produkter fra spildevandsbehandling. Den øgede digitalisering udgør i den forbindelse en ny mulighed for at blive mere præcise og effektive i udformning af vore løsninger, som ikke mindst kan udnyttes i samarbejder med virksomheder i sektoren,” siger Claus Hélix-Nielsen.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.