Risø set fra luften

DTU Miljø styrker overvågningen af miljøet

mandag 06 jan 20

Kontakt

Claus Hélix-Nielsen
Professor, Institutdirektør
DTU Miljø
45 25 22 28

Kontakt

Jixin Qiao
Seniorforsker
DTU Miljø
46 77 53 67

Den 1. januar 2020 byder DTU Miljø velkommen til 16 nye medarbejdere, der øger instituttets ekspertise inden for overvågning af forurening og miljø.

En række specialister, der tidligere har været ansat på DTU Nutech, bliver fra den 1. januar en del af DTU Miljø. Det sker i forbindelse med omorganiseringen af DTU Nutech som en samlet enhed.

De 16 medarbejdere tilhører alle gruppen af radioøkologer, der besidder en stor international ekspertise inden for særligt tre områder:

 1. Overvågning af radioaktivitet i miljøet og vores farvande.
  Opgaven omfatter overvågning af radioaktivitet i Danmark, Færøerne, Grønland og Island. Overvågning sker ved hjælp af prøver fra alle dele af miljøet: regnvand, havvand, luft, tang, fødevarer m.m.

   

 2. Radioøkologi og sporings-studier
  Mange års erfaring i at arbejde med sporing af radioaktivitet har givet radioøkologerne en ledende rolle i det internationale beredskab ved uheld på atomkraftværker og beskyttelse mod stråling

   

 3. Dekommisionering af nukleare faciliteter.
  I disse år har mange atomkraftværker nået en alder, hvor det er nødvendigt at overveje deres fremtidige status, og dermed hvordan en eventuel lukning eller renovering skal håndteres. Radioøkologerne er internationalt førende eksperter på dette område.

Fortsat arbejdsplads på Risø
Direktør Claus Hélix-Nielsen ser frem til at byde de nye medarbejdere velkomne.

”Med radioøkologernes ekspertise bliver vores arbejde med at overvåge miljøet styrket, så vi fremover dækker endnu flere aspekter end hidtil,” siger Claus Hélix-Nielsen.

Samarbejdet bliver også imødeset af radioøkologerne.

”Vi glæder os til at øge samarbejdet med kollegaerne på DTU Miljø og glæder os til at indgå i undervisningsaktiviteterne målrettet DTU’s studerende inden for bl.a. de tracer teknologier, vi anvender i vores miljøforskning,” siger sektionschef Jixin Qiao.

Radioøkologerne vil fortsat have arbejdsplads på DTU Risø, hvor også deres unikke laboratoriefaciliteter findes. Det omfatter bl.a. 6 kemilaboratorier og et havvandslaboratorium.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.env.dtu.dk/om-os/nyheder/nyhed?id=4AC16586-BBBE-419D-93A3-85F54B10B3FA
26 JANUAR 2021