Faglig viden om vand og miljø skal til for at få digitaliseringen til at lykkes

mandag 29 nov 21

Kontakt

Peter Steen Mikkelsen
Professor, Head of Outreach
DTU Sustain
45 25 16 05

Fakta

Digital Tech Summit
Peter Steen Mikkelsen står bag to seancer med indlæg og efterfølgende debat på den kommende messe, Digital Tech Summit i Øksnehallen, København.

1. ”Digitalisering af miljødata” den 1. december kl. 10-11.15

2. ”Vand, energi og klimaneutralitet” den 1. december kl. 14-15.15.

Se mere her
Hvis visionen om en fortsat dansk styrkeposition inden for vandteknologi skal realiseres, kræver det fokus på både data, vand og miljø. 

Regeringen har for nylig vedtaget en strategi om at fordoble eksporten af dansk vandteknologi. Hvis det skal lykkes, er det væsentligt at få digitaliseret sektoren langt hurtigere og bredere, end det allerede sker. 

”En rapport fra ATV i august 2020 over Danmarks styrkepositioner i et globalt perspektiv peger på, at vi halter bagud, når det handler om at indhente patenter og få kommercialiseret de digitale løsninger til vandsektoren. Det kan vi kun ændre, hvis vi sikrer et endnu tættere samarbejde mellem den faglige viden om vand og miljø og den faglige indsigt i digitale løsninger,” siger professor Peter Steen Mikkelsen, DTU Miljø.

Debat om fremtidens vandteknologi
Temaet kommer bl.a. til diskussion på den kommende Digital Tech Summit, der finder sted i Øksnehallen den 30. november - 1. december.  

På konferencens anden dag afholdes to forskellige sessioner, der har fokus på at booste samarbejdet mellem de digitale eksperter og den faglige viden om vand- og miljøområdet. Den ene handler om digitaliseringen af data om miljø, der bl.a. indgår som et væsentligt parameter i hele reguleringen af området. Den anden zoomer ind på digitaliseringens betydning for vandsektorens bestræbelser på at blive klimaneutrale frem mod 2030, eksempelvis ved at udnytte de teknologiske muligheder til at gøre spildevandsanlæg til producenter af energi. 

”Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes os at få en række fremtrædende oplægsholdere til at give input til de to debatter. Bl.a. kommer lederen af Danfoss Drives globale arbejde med vand og spildevand, Mads Warming og Niels Høgsted, der er sekretariatschef for Danmarks Miljøportal,” siger Peter Steen Mikkelsen og fortsætter. 

”Derudover kommer der indlæg fra DHI, Explicit, Water Valley Denmark, samt Unisense, Krüger, Hillerød Forsyning, og så vil jeg også nævne to dygtige forskere, Roland Löwe og Anders Damgaard. Den første giver et oplæg om, hvorfor anvendelsen af kunstig intelligens i vandsektoren kræver indsigt i systemerne bag, og den anden vil gennemgå potentialer og faldgruber i forbindelse med bæredygtighed i at udnytte ressourcer fra spildevandsbehandlingen.” 

Peter Steen Mikkelsen står bag de to debatter og vil byde velkommen på dagen.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.