DTU-studerende nomineret til pris for nyttig skraldespand

mandag 29 apr 13

Tre studerende på DTU er blevet nomineret til Innovationsprisen 2013 for deres idé, DropBucket, som er en affaldsbeholder, der skal hjælpe til med at nedbringe mængderne af affald i gaderne efter koncerter, arrangementer og events.

DropBucket er fremstillet af genbrugsbølgepap med kraftlinere, som forstærker materialet og gør det vandafvisende. Den foldes ud på stedet, fyldes op med affald, foldes sammen og kasseres med affald efter brug.

De studerende, Maria Stampe Berggreen, Hedia Nolsøe og Andreas Nørballe læser Design og Innovation på fjerde semester. De studerende håber at få sat deres idé i produktion hurtigst muligt og har allerede fanget interessen hos København og Frederiksberg kommuner.

Prisen uddeles 2. maj på VIA University College i Århus ved åbningen af Forskningens Døgn og gives til en idé, der kan være til nytte for samfundet.

To andre grupper studerende er også nomineret til prisen, som udløser en pris på 50.000 kr. samt hjælp til at gøre idéen til virkelighed. Kronprins Frederik og uddannelsesministeren er med til at vælge vinderen.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.env.dtu.dk/om-os/nyheder/nyhed?id=566292E2-9028-499F-BBC9-42391CD05A0C&utm_device=web&utm_source=RelatedNews&utm_campaign=Genanvendelse
19 AUGUST 2019