Foto: Colourbox

DTU-studerende fik 2. plads for god innovation

torsdag 02 maj 13

Om Dropbucket

• en engangsbeholder til affald fremstillet af genbrugsbølgepap med kraftlinere, som forstærker materialet og gør det vandafvisende. Den foldes ud på stedet, fyldes op med affald, foldes sammen og kasseres med affald efter brug.
  • udviklet af tre studerende på DTU, Maria Stampe Berggreen, Hedia Nolsøe og Andreas Nørball, som læser Design og Innovation på 4. semester.

• se præsentationsvideo her

Bunkerne af affald i gaderne kan blive mindre takket være DTU-studerende og deres idé om en affaldsbeholder til engangsbrug. En 2. plads for god innovation har øget interessen for produktet, som er godt på vej til at blive virkelighed.

”Det giver et spark og lyst til at arbejde videre med vores produkt for at få det realiseret,” siger Hedia Nolsøe, som sammen med sine medstuderende på DTU, Maria Stampe Berggreen og Andreas Nørballe, har fået en 2. plads til årets Innovationspris.

Det har de for deres idé, DropBucket. Det er en affaldsbeholder, som de studerende har udtænkt til at gøre bunkerne af affald i gaderne efter koncerter, arrangementer og events mindre.

Selv om det ikke blev til førstepræmien og de 50.000 kroner, har de tre innovative DTU-studerende på Design og Innovation fået meget ud af at deltage i konkurrencen.

5000 styk på vej i gaderne

”Vi skal holde et møde med Århus Kommune, som er interesseret i vores idé, og mange har været forbi vores stand og sige, at de synes, idéen er super god og bare skal blive til virkelighed,” siger Hedia Nolsøe fra VIA University College, hvor prisen blev uddelt i dag.

De tre studerende er tæt på at lave en aftale med Københavns Kommune om lave en testcase og stille 5000 af beholderne op til musikfestivalen Distortion, hvis festglade deltagere hvert år smider tonsvis af skrald i byens gader.

Tre projekter var nomineret til prisen, som gik til en studerende fra Professionshøjskolen Metropol.

Om Dropbucket

21 MAJ 2019