Pernille Weiss på DTU Miljø

DTU-eksperter klædte EU parlamentariker på

onsdag 06 nov 19

Kontakt

Hans-Jørgen Albrechtsen
Professor
DTU Miljø
45 25 15 86

Kontakt

Henrik Rasmus Andersen
Professor MSO
DTU Miljø
45 25 15 83

Kontakt

Martin Gertz Andersen
Chef for Eksterne Relationer
DTU Miljø
45 25 16 70

Pernille Weiss fik indsigt i både behandling af spildevand og beskyttelse af grundvand under sit besøg på DTU Miljø.

Retningslinjerne for hvordan vandløb, søer, kystvand og grundvand skal beskyttes er fastlagt i EU’s vandrammedirektiv, der i øjeblikket er under revision.

Danmark er blandt verdens dygtigste inden for vandteknologi, og på DTU mødte Pernille Weiss to af landets førende eksperter inden for henholdsvis håndtering af drikkevand og spildevand. Professor Hans-Jørgen Albrechtsen og Henrik Rasmus Andersen fra DTU Miljø gav således det nyvalgte konservative EU parlamentsmedlem Pernille Weiss en grundig indføring i de to temaer, da hun i starten af november besøgte DTU.

Danmarks ekspertise på vandteknologiområdet er ikke kun væsentlig i national sammenhæng, men er også et område, som resten af EU og verden er opmærksomme på. Danske løsninger og viden bliver ofte kopieret, og det er derfor helt oplagt for EU-parlamentarikerne at have kendskab til disse.

Pernille Weiss er særligt optaget af den nuværende revision af EU’s spildevandsdirektiv, hvor hun har indtaget rollen som ’skygge-ordfører’ på vegne af den konservative gruppe i Europa Parlamentet. En vigtig position set med danske øjne, da det kan åbne for en genbehandling af EU’s vandrammedirektiv. Vandrammedirektivet tjener som paraply for mange underliggende direktiver som for eksempel EU's drikkevands- og spildevandsdirektiver.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.
https://www.env.dtu.dk/om-os/nyheder/nyhed?id=EF52F90D-0FB0-4EBB-8E98-D4820E313D26
10 AUGUST 2020