Grundvandspris tildeles professor på DTU

torsdag 25 nov 21

Kontakt

Hans-Jørgen Albrechtsen
Professor, Sektionsleder Water Technology and Processes
DTU Sustain
45 25 15 86

Foto

Fotograf Helle Arensbak
Hans-Jørgen Albrechtsen, DTU Miljø, er tildelt VandCenter Syds Grundvandspris 2021 for at gøre en særlig indsats for at beskytte grundvandet.

Professor Hans-Jørgen Albrechtsen har fået tildelt VandCenter Syds Grundvandspris 2021 på 50.000 kr. Prisen uddeles hvert år til personer eller organisationer, der gør en særlig indsats for at beskytte det danske grundvand.
 
Hans-Jørgen Albrechtsen har gennem årene markeret sig som en vigtig talsperson for grundvandet og bliver brugt som ekspert af medier landet over. Som biolog, ph.d. og professor er han med til at skabe og formidle den nyeste viden om grundvand – altid med solid videnskabelig forankring.
 
Hans-Jørgen Albrechtsen har bl.a. bidraget med betydningsfuld forskning inden for grundvandsforurening med pesticider og deres konsekvenser for vores drikkevandsproduktion. For tiden arbejder han især med mikrobiologiske processer i drikkevandsbehandling, og han deltager i et tværgående nationalt samarbejde med Danmarks største vandforsyninger om at beskytte grundvandet til drikkevand. 
 
”Jeg er meget glad og stolt over at modtage denne pris. Det er en glæde, når ens arbejde bliver værdsat og opleve, at den viden og de løsninger, vi udarbejder på DTU Miljø har betydning og bliver anvendt i vandbranchen,” siger Hans-Jørgen Albrechtsen. 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.